Veelgestelde vragen over je mala

Hieronder vind je de antwoorden op veelgestelde vragen over je mala. En nog veel meer antwoorden op andere veelgestelde vragen.

Veel gestelde vragen over je mala:mala hiba
Mala Hiba

Wat is een mala?

Eén van de veelgestelde vragen is natuurlijk; wat is een mala? Een mala is oorspronkelijk een gebedsketting. Al duizenden jaren dragen en gebruiken hindoes en boedhisten een mala tijdens het gebed en meditaties om mantra’s te tellen. Een mala bestaat meestal uit 108 kralen. 108 is een heilig getal. Als je de losse cijfers bij elkaar optelt (1+0+8) kom je uit op het getal 9. Dit is het getal van de voltooiing. Een mala is een symbool van mededogen en steeds meer mensen dragen een mala. Je hoeft hiervoor helemaal niet religieus of spiritueel te zijn of te mediteren. Je kunt een mala ook gewoon dragen omdat je het een mooi sieraad vindt of om je te herinneren aan een bepaalde intentie en deze extra kracht bij te zetten. Neem eens een kijkje in de winkel voor verschillende mooie mala’s.

Hoe gebruik ik mijn mala?

Mala’s worden gebruikt om mantra’s te tellen tijdens de meditatie. Een mantra is een herhalend woord of geluid om je te helpen in je concentratie tijdens de meditatie. Je begint de meditatie bij de 1e kraal na de goeroekraal. De goeroekraal is de meestal iets grotere kraal in het midden van de mala waar de hanger aan hangt. Je neemt de 1e kraal tussen je duim en middelvinger. Na elke volledige in- en uitademing verschuif je naar de volgende kraal. De goeroekraal is geen gebedskraal, maar het begin-, keer- of eindpunt van de mala. Ga niet over de goeroekraal heen, maar ga bij een eventuele nieuwe ronde linksom terug of draai bij de mala een halve slag zodat je weer rechtsom verder gaat.. De laatste kraal is dan weer de eerste kraal.